Jdi na obsah Jdi na menu
 

Afghánistán 2012 - 11.-13. 5. u Milovic

21. 4. 2012

Začátek akce: 11. květen 2012 v 20:00

Konec akce: 13. květen 2012 v 12:00

Prostor: je jakýsi nový u Milovic, prosím kohokoliv, kdo bude mít bližší info, ať ho sem napíše...

Vstupné: ofiko armáda 500,- ale to já osobně odmítám a navrhuju aby někdo, kdo je s Milanem v kontaktu (Máca? Novas? Ouško?) se s ním dopředu dohodl na vstupným zdarma vzhledem k tomu, že jsme mu tam loni uklízeli a on nám to slíbil... max jsem ochoten dát 200, ale to záleží na situaci... vyjádřete se kdyžtak do komentářů

Pravidla a scénář: to samé jako u prostoru, kdokoliv bude mít nějaký info, sem s ním...


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Dohodli jsme se, že dopředu rozdělíme funkce a lidi do skupin, aby každý věděl do čeho jde a aby se plně využil potenciál trabantů v případě, že lidí bude víc, než jejich kapacita:

 

Rozhodli jsme, že posádka Artura bude 4 členná a Ericha 5 členná a každé vozidlo bude mít vlastního velitele, kteří budou spadat pod hlavního (týmového) velitele.

Do osádek trabantů se v případě nadbytku lidí (tedy víc než kapacita - 9) budou vybírat přednostně ti, kteří na nich pracovali, dále ti co jsou členy týmu a jezdí na akce a až nakonec lidé co nejezdí, co na autech nepracovali či nečlenové.

Pokud nás na akci pojede více než 9, tak přebývající lidi vytvoří pěší skupinu, která bude mít vlastního velitele a bude plnit vlastní úkoly - průzkum, patroly, atd.

 

Velitel týmu na akci: Máca
Zástupce: Batman
Týmový radista: Radar

 

Velitel osádky Artura: jeden z výše jmenovaných

Kapacita Artura - 4 lidi: 3 výše jmenovaní + 1 člověk - bude vybráni dle výše uvedeného schématu

 

Velitel osádky Ericha: Michal

Kapacita Ericha - 5 lidí: Michal, Novas + 3 lidi - budou vybráni dle výše uvedeného schématu

 

V případě, že nás pojede více než 9, tak bude určen velitel pěší skupiny, který bude na úrovni velitelů osádek trabantů a který si bude celou tuto pěší skupinu organizovat.

 

 

Kdokoliv bude mít nějakej nápad nebo návrh ohledně fungování a organizace, sem s ním...

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Výbava a výstroj: kdokoliv má, tak si vemte helmu a vestu s balistickou ochranou, žádný řemení apod., to do Afghánu nepatří. Kdo nemá tak ideální by bylo, aby si pořídil ;) ale samozřejmě je to na každým zvlášť...

Vysílačky: Každej doufám máte svou příruční alespoň s podkanálama, jinak se z toho poserem.. RFko bere Radar, Druhé RFko s baťohem bude v případě potřeby poskytnuto pěší skupině.

Maskáče: osobně bych byl rád, kdyby jsme jeli všichni za Čechy s pouštňákama, aby to nějak vypadalo, ale je mi jasný, že tu jsou lidi co pouštňáky řešit nechtěj, případně lidi, co jednou spadli vožralí z jahody na znak a nablili si do kalhot a od tý doby začli propagovat americký maskáče (ano, mluvím o Ouškovi :-D) takže ty ať si nosej co chtěj, ale kdo má, tak si prosím vemte češký pouštní (případně to co nosej nebo nosili češi v afghánu - anglický pouštní aktický triko atp.)

Zázemí:

  • Plachta se dá vzít ta, co byla na Lizardu, takže pokud se dobře postaví, tak nás déšť nepřekvapí
  • Kanystry s vodou - kdo se hlásí a kolik vody bere? Taky jsem pro vzít minimálně jeden kanystr na mytí plus nějaký mejdlo s kartáčem, vždycky jsem na akcích jak prasata... :)
  • Gril x vařič? osobně jsem pro se na gril vysrat, ale nadruhou stranu jak znám Milanovy akce, tak se třeba ještě bude hodit... vařič zase někdo bere?
  • Žrádlo -bude si brát tradičně každej vlastní, nebo se na něčem domluvíme?
  • Chlast - dohodli jsme se, že platí přísný zákaz tvrdého chlastu! Kdo chce chlastat tvrdej, nechť zůstane doma! Piva v menším množství (tzv. zdravotní) se tolerují...

 

Kdokoliv má k něčemu připomínku nebo navrhuje něco jinýho nebo souhlasí / nesouhlasí, tak nechť se vyjádří do komentářů.

 

Na závěr přípomínka k bateriím ve zbraních - je to několikadenní akce a v noci bude dost pravděpodobně zima, takže:

  • Všechny baterie si před akcí nabijte! Nespolehejte na to, že když je ta baterie v pohodě tři měsíce, že se vám na akci nevybije. Tohle platí i pro baterie do vysílaček, kolimátorů, trabantů... prostě všeho :)
  • Baterie se snažte uchovávat v teple i v noci, zváště ty do zbraní! takže si je strčte do spacáku... a ti, co z toho chtějí mít dvojitý požitek, tak si je můžou strčit klidně i do prdele :) ... Novas se asi nevyspí, protož tomu tam navíc nacpem obě baterie od trabantů :-D
  • Pokud máte baterii, co je v pohodě jen když ji nabijete, má už dost za sebou, navíc máte upgradeovanou zbraň a už vás ta baterie někdy na akci zklamala, tak si ideálně pořiďte novou! Dají se teď sehnat malý, ale velmi kvalitní kolem 500,- (VB power).
  • Když někdo vezme trafo do auta na klasickou zástrčku, tak bych mohl vzít svou mikroporocesorovou nabíječku, kdyby byla nouze... ale to se musíme domluvit

 

Batman

INFO Z FACEBOOKU

obecné informace k povahám jednotlivých skupin:

Horské kmeny .. vraždí a okrádají vesničany . Ale i oni mají svůj kišlak z kterého operují , kdesi na okraji bojiště. Takže se může stát že naštvaní vesníčané jim drzé chováni oplatí.

 V kišlaku horských kmenů je vždy vlajka kmene a kišlak stále někdo hlídá neb i kišlak horských kmenů není vždy v bezpečí.

( ukradená vlajka je velkou ostudou a potupou vůdce i celého kmene , trestá se krevní mstou )

 Pohybují se volně po prostoru . Začínají s 4mi zbraněmi a loupeží či vyjednáváním musí dostat "glejty " na zbran . Koho , ukecají , okradou , uprosí  je jejich starost.

 Nejsou na straně žádné vesnice , ty slouží pouze jako zdroj k obohacení , loupežemi opia které se dáí vyměnit za glejt , nebo zdroj glejtů když vesnice obchoduje.

 Jednotky UN tolerují .

 Jednotky armády ( bezvěrce ) zabíjí na potkání a vyhnat vetřelce je jejich hlavním cílem. ( hned po "zbohatnutí " díky  okrádání  vesnic )

 Ruské poradce považují za bezvěrce a jejich vstah je stejný jako u armády.Nerozlišují nevěřící mezi sebou.

 Poznávací znamení příslušníka horských kmenů ... červený shemag ( palestina) , červené pásky na obou rukávech .

 Počet horských kmenů je velmi omezen.

 

  

Armáda

 

bojují proti výrobclm drog , překupníkům i dealerům , talibanu a snaží se na pásech svých tanků přívést mír a demokracii ( taky porno ,

colu a hamburgery ) i do té nejzapadlejší afgánské vesničky.

 Ústroj .. jakýkoli maskáčový komplet s odpovídající výstrojí .Nutná přilba a vesta ( optimum střepina , nosič plátů atd )

 Bojují proti teroristům , horským kmenům a dealerům drog.  K boji z drogovými dealery mají i svou tajnou službu a speciální protiodrogovou jednotku .

 Nevyvraždují vesnice !!!!  Na kontrolních stanovištích kontrolují vozidla i pěší . Mohou zkontrolovat vesnice , ale ctí místní stařešinské zákony.

 Armáda je rozdělena na SF, pěchotu a mechanizované jednotky. Úkoly MP a vše okolo zajišuje štábní rota.

 

  

Contractors .... nejsou armáda , jsou dobře placení zaměstnanci civilních bezpečnostních služeb. Armáda na ně kašle už jen proto že jsou na rozdíl od vojáků co "bojují pro vlast" placeni dobře . Každý voják ví že berou 10x víc než on tudíš je fakt nemá rád.

...contractors nesuplují armádu , nebudou se chovat jako armáda . Boj proti drogám není jejich zájem. Doprovází konvoje , doprovází a hlídá novináře a humanitární pracovníky.

 

 

Vesnice .....

 

Jednoznačnou autoritou každé vesnice je stařešina .

 Stařešina vládne vesnici a jejímu okolí. Urážka stařešiny se trestá smrtí.

 Zbraně mají ve vesnici 4 lidé z ochrany stařešiny a stařešina. Ostatní si na ně musí vydělat.

 Jak ?

 Každá vesnice může mít políčka . Na těch políčkách "pěstovat " mák. Jednou za 2 hodiny vypěstují pytel s makovicemi . Ty donesou do varny . Tam z tohohoto máku za hodinu  vytvoří opium.  Toto opium donesete Džamalovi ( překupníkovi ) a ten vám dá glejt na zbran.  Když máte glejt na zbran a nejste vycvičení můžete bránit vesnici . Ale nesmíte jí se zbraní opustit.

Protože pokud vás s ní chytí mimo ves bez glejtu zavřou vás do vězení na 4 hodiny.

 Pokud chcete být bojovníky zkontaktujete rusy  a ti vám odborný výcvik zajistí .Stejně jako závěrečnou zkoušku ( zabití nevěřícího) .

Že nevíte kde koho zkontaktovat ?  No bud si vás najdou sami nebo bych být vámi zkusil tržnici v Malém Kábulu nebo v kišlaku 9 kalachů.

Pokud máte výcvik vracíte se do vesnice a spolu z dalšími bojovníky můžete oloupit vesnice vedle a tím získat další glejty pro lidi z vaší vsi , nebo přepadáte vojáky kteří mají glejty také a po zabití vám ho předají .

Když jste vycvičení všichni můžete jít vyhnat nevěřící z vaší země .

 

  

UN

Jednotky UN se zabývají humanitární činností , ochranou vesnic , rozvážení humanitární pomoci a rozdělování bojujících stran pokud je boj mezi domorodými obyvateli vesnic a pod.

 Vozidla jsou viditelně označena nápisy UN .

Příslušníci jednotek UN mají světle modré čepice , barety potahy na prilby. Popřípadě modré neprůstřelné vesty. ( prostě veškeré běžně používané UN doplnky.

Pomáhají vesničanům s ochranou proti horským kmenům , uklidnují rodové půtky , rozvážejí humanitární pomoc , doprovází humanitární pracovníky.

 Jejich činnost je jako u všech jednotek UN mírová .

 Zbraně používají pouze v sebeobraně.

 Jejich počet je omezen.

 


Všeobecná

Afgánci stejně jako minule vládnou neomezeně na svých územích ,pokud chce někdo projít přez území místního stařešiny ,musí se s ním "domluvit(uplatit ho ,či jinak přesvědčit) "(nebo nesmí být vidět) ,pokud to neudělá stařešina může povolat muže do zbraně a jít si to z vetřelci vyřídit .Mimo to musí bránit svá pole makovic a zásoby hotového opia i před horskými kmeny které mimo toho že brání svou zem před "vetřelci " občas loupí vše co se jim hodí.Na spojence horské kmeny útočí pokaždé kdy k tomu budou mít příležitost.

 

Info pro řidiče ... Počítejte s přepady vozidel a útoky ze zálohy.U uzavřených vozidel zastavuje a "ničí" vozidlo dávka do předního skla (aby to řidič viděl nebo při jízdě slyšel pokud by jel sám)

U otevřených vozidel ... střelba do posádky.

Uzavřené vozidlo je" zničeno " posádka žije ,ale musí vozidlo opustit.Řidič může po akci ,střetu a pod. vozidlo převést na základnu.Vozidlo je nepojízdné bud po dobu pobytu řidiče na mrtvolišti nebo 30 min od příjezdu na základnu.

 

Další možnost jak "zničit" vozidlo je zaminování. .... pokud se někdo dostane k vozidlu tak blízko že na toto vozidlo viditelně ,přidělá minu (krabice či smotané vnitřní rule od toal. papíru atd. s nápisem mina,explozive a pod.)vozidlo je zničeno na a nesmí se použít ani pokud je řidič živý.Každé takové vozidlo (jeep a nákladák) má refresh hodinu .

 

AFGÁNCI si jako minule vezmou každý pytlík mouky nebo strouhanky(opium).Nezapomente stany(i civilní) celty a maskovací sítě (kdo může).

 

Každá jednotka obdrží obálky s informacemi v kterých bude potřebné info. o tom co vás čeká ..pokud budete mít speciální ůkol.

 

Jinak znovu upozornuji že ti co přijedou civilními vozidly budou daleko od aut ,proto se připravte na to že vše na celý víkend si nesete sebou na hřbetě. A ti co budou mít štěstí a budou mít stabilní základny si pod dozorem hlídky mohou věci nechávat tam a pohybovat se "na lehko" . Protože na základny se budou vracet. Samosebou na většinu míst se se svým vozidlem dostanete , nebo vám zajistíme adekvátní (terénní) odvoz věcí.


 

Špatné počasí není důvodem k nekonání akce !!!!! Proto jsou zajištěny velké armádní stany.

     

Pozor ... né všichni mají stejnou recyklaci !!!

.... i váš spolubojovník může mít jiný úkol než vy !!!!

.... ne vše musí být tak jak to na první pohled vypadá !!!!

.... ne všechny jednotky na jedné straně musí mít stejné podmínky ani úkoly !!!

 

Na spojenecké základně by měli viset vlajky států které se osvobození afgánu účastní .Každá ztráta vlajky je zostuzení  spojeneckých armád. Stejně jako stráta vlajky u horských kmenů.

 

Náhledy fotografií ze složky Afgánistán 2012

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Odjezd

(Batman, 10. 5. 2012 15:18)

Budu mít k dispozici golfa, takže beru Artura a odjiždím s Novasem ve 3!

Petr: takže do Dvora nemusíš a buď se k nám přidej na cestě (zastávka zas na benzíně před Jičínem) a nebo na místě...

Radar: nejspíš tě budu moct vyzvednout a vzít já, nebo by tě vyzved michal vítek, domluvíme se po telefonu

Pája a Mišák: když už tady neumíte kváknout ani slovo že jedete, tak alespoň napište jak to máte s odvozem... já mám dvě místa volný.. případně se může někdo na benzíně přesunout k Petrovi...

Opakuju doporučení:

- Všichni mějte nabitý baterky!
- Přísnej zákaz tvrdýho chlastu!
- Povinnost sjednocených maskáčí, helmy a vesty! (jestli chce někdo něco ode mě, nechť se mi ozve, jinak všechno navíc nechávám doma...)
- Jedem za armádu, takže bude systém velení a budete poslouchat rozkazy (vrchní velitel Máca)... komu to vadí, tak jezdit nemusí
- Dostali jsme slevu, ta bude použita na pokrytí nákladů s trabantama a zbytek se rozdělí mezi členy týmu
- V případě že nás pojede moc a nevejdem se do trabantů, tak bude na místě vytvořena pěší skupina dle systému popsaném výše.

z facebooku

(Máca, 9. 5. 2012 23:38)

Stanislav Forest Jenč
‎- vždy poslouchej velení.
- velitel základny určí velitele patrol.
- s velitelem základy jedná pouze velitel určené patroly, nebo družstva
- když něco nevíš, zeptej se svého velitele

Vše je na rozkaz, demokracie tu nemá místo
- střelba jen na rozkaz
- vyjma střelby musí být zbraň vždy zajištěná a u svého majitele
- zkušební střelba je povolena jen na určeném místě
- po setmění vždy používej červené světlo (mimo nasvícení perimetru)
- každý, kdo slouží na základně, musí být řádně ustrojen a to i pokud je mimo službu
- chovej se ke všemu na základně, jako by to byl tvůj domov (NIC NENIČ)
- pomáhej ostatním při práci
- co si přineseš tak i odneseš (rozuměj odpadky)
- udržuj pořádek a hygienu

- zákaz alkoholu a omamných látek
- zákaz rozdělávaní ohňů
- zákaz opuštění pozice bez rozkazu
- zákaz opuštění základny bez vědomí velitele

Při přestupku očekávej tvrdý trest a při hrubém porušení kodexu vyhoštění ze základny!
- na dodržování pravidel dohlíží jednotka MP
- pří jakékoliv stížnosti na postup MP rozhoduje velitel.

Miloslav Fiala
GPS ... místa srazu ... 50°15'6.944"N, 14°53'14.209"E

Cesta z Milovic ... http://www.mapy.cz/#x=14.918213&y=50.241594&z=12&rc=14.887280_50.251929_14.895799_50.230424&rl=50%C2%B015%276.944%22N%2C%2014%C2%B053%2714.209%22E_ulice%20Dru%C5%BEstevn%C3%AD%2C%20Milovice%2C%20okres%20Nymburk&rp={%22criterion%22%3A%22short%22}&l=2&t=r

Odjezd

(Batman, 9. 5. 2012 10:10)

Radar: snad bych te moh vyzvednout, ve ctvrtek budu resit auto, tak se podle toho uvidi...

Petr: pata je, si myslim, uz docela pozde, ale pokud nebude zbyti, pojedem jak budes moct, budu informovat

Novas: priprav se na to, ze pokud pojedete napred, tak to tam budes muset cely vyjednat.. a ne jak minule, ze budem zastrceny v zakladne s autama nede v rohu, kde se nebude dat vyjet ;) ale ja doufam, ze to nejak dopadne a ja bych se pridal ve tri

Re: Odjezd

(Petr, 9. 5. 2012 12:58)

Batman: pokud budeš mít auto a budeš schopen vzít Artura, pak jedině dobře, já bych nemusel zajíždět do Dvora a jet rovnou odtud...

odjezd

(Novas, 8. 5. 2012 21:21)

tak za mě a posádku dukáta, odjezd v 15.00

Odjezd

(Batman, 7. 5. 2012 23:53)

Tak to odjezd a auta? Predbezne to vypada na:

Ducato: Novas, Michal, Marek

Ja nevim jestli budu mit k dispozici Golfa, Maca rikal, ze by Petr nemel problem vzit Terrano.. takze otazka, vejde se nas do Terrana 5? myslim ze by to bylo idealni vzhledem k ne extra levnymu provozu :) jestli jo, jsem rovnou pro Terrano

Petr, Josef, Batman... kdo dal, Ousko? Radar? Misak s Pajou?

Jinak co se tyce odjezdu, tak si myslim, ze by to zas chtelo jet nejpozdejc v patek ve tri, co vy na to? Radare vyjadri se jak jsi na tom...

Re: Odjezd

(Radar, 8. 5. 2012 8:21)

V pátek budu doma v 12:45 ale mám problém se dostat do Dvora.Rodiče jdou do práce a nemám se jak dostat.

Re: Odjezd

(Petr, 8. 5. 2012 10:51)

5 lidí se do Terrana vejde asi celkem v pohodě. Nicméně zatím to vypadá, že já bych mohl až tak kolem 5 hodiny. Potvrdím nebo vyvrátím co nejdřív. Jinak další místo si předběžně zamluvil Radar.

ucast

(michal, 6. 5. 2012 15:57)

tak jedu ja i marek a pokud by to bylo mozny tak by jsme jako minule jeli opet s novasem

Výstroj

(Máca, 3. 5. 2012 8:35)

Doufám, že to všichni pochopili správně, že bez vesty a helmy je tam organizátoři obrátěj na místě a pošlou domů nebo k talibanu??? Mluvím, hlavně k: mišák, pája, novas, josef, marek.

Re: Výstroj

(Máca, 3. 5. 2012 8:48)

Něco bych asi mohl propůjčit(žřejmě v tu dobu budu mít na půjčení jednu vestu ve vz.95 od ALPu(nikoliv však balistiku a u té navíc budu váhat jestli ji půjčím, možná tak novasoj jako řidičoj), ale určo půjčím nosič plátů v multicamu a zelenou plastovou helmu bez potahu(možná i vyštrachám potah vz.95, ale to nazaručím)..
Bylo by dobrý, kdyby ostatní prohrabali doma skříně(jestli třeba Ouško nemá ten svůj starej Ranger nosič plátů, nebo např jestli by mára nepůjčil tu homodomo TBV) aby se to nějak dalo dokupy.. Ale bylo by dobrý na to myslet..

Re: Výstroj

(Batman, 3. 5. 2012 15:26)

No ja si myslim, ze snad nosic platu nebude podminkou, dost pochybuju ze by jinak vubec sestavili stranu ISAF :) ale vesta a helma je jasna.

Kdyby mel nekdo zajem, zeptejte se Mary zda vam pujci homodomo TBV (vypada dobre a nosi se dobre), tak ho mam u sebe ve skrini jeste z lonskyho afghanu.

Pripadne muzu pujcit Pistovu helmu (zelena plastova) pokud se s nim domluvite, taktez se mi vali doma ve skrini :)

Kazdopadne s timhle stojim za macou, vystroj je potreba mit v kupe (vestu, helmu), takze s tim vsichni pocitejte!

BTW. Maco bud v klidu, Misak a Paja se tady na strankach neprihlasili ze jedou, takze bych s nima nepocital ;) :D

Re: Re: Výstroj

(Máca, 3. 5. 2012 15:56)

Podle Milanových slov by to měl bejt nosič plátů, taktiku nám v nejvyšší nouzi budou tolerovat, ale "ten člověk musí vypadat jako voják". A helmy povinné jsou..

Re: Re: Re: Výstroj

(michal, 3. 5. 2012 16:26)

jen dotaz muzu mit i tu vestu co normalne nosim? jo a jednu helmu bych pujcit potreboval protoze marek ji urcite nema

Re: Re: Re: Re: Výstroj

(Máca, 3. 5. 2012 16:32)

Přivez to na tu ouškovu oslavu, já už ani nevím co nosíš.. Nebo aspoň fotku.

Re: Re: Re: Re: Re: Výstroj

(Máca, 3. 5. 2012 16:34)

Jestli je to ta, co máš na fotce ve členech teamu, tak když nasadíš stejně drsnej výraz jako na tý foce tak to snad zkousnou..

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Výstroj

(michal, 3. 5. 2012 19:17)

jo to je ona

Re: Re: Výstroj

(Máca, 3. 5. 2012 19:57)

Nepřihlásili se, ale volal se si s Pájou a chtějí jet.. Takže Páje bych půjčil multicamovou vestu(k pouštím to není tak hrozná kombinace), pak asi tu helmu, myšák prý vestu má, takže jemu helmu(asi tu od pišty), Novas helmu má, takže jemu nabídnu tu alp vestu na půjčení. Ale nevím kde tedy pak sehnat hlemu, pro marka od michala a pokud se někdo další ozve, tak už opravdu nevím kde brát..

Re: Re: Re: Výstroj

(Petr, 3. 5. 2012 22:55)

Josef si vestu i helmu koupil. Pro Marka můžu v nejhorším případě vzít tu SNB helmu s 95 potahem.

Re: Výstroj

(Máca, 3. 5. 2012 20:23)

http://www.airsoftmorava.cz/index.php?_a=viewProd&productId=2620
320Kč není zas tak hrozný, když se Vás dá dokupy víc ušetříte i na poštovným..