Jdi na obsah Jdi na menu
 

Afghánistán 2012 - 11.-13. 5. u Milovic

21. 4. 2012

Začátek akce: 11. květen 2012 v 20:00

Konec akce: 13. květen 2012 v 12:00

Prostor: je jakýsi nový u Milovic, prosím kohokoliv, kdo bude mít bližší info, ať ho sem napíše...

Vstupné: ofiko armáda 500,- ale to já osobně odmítám a navrhuju aby někdo, kdo je s Milanem v kontaktu (Máca? Novas? Ouško?) se s ním dopředu dohodl na vstupným zdarma vzhledem k tomu, že jsme mu tam loni uklízeli a on nám to slíbil... max jsem ochoten dát 200, ale to záleží na situaci... vyjádřete se kdyžtak do komentářů

Pravidla a scénář: to samé jako u prostoru, kdokoliv bude mít nějaký info, sem s ním...


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Dohodli jsme se, že dopředu rozdělíme funkce a lidi do skupin, aby každý věděl do čeho jde a aby se plně využil potenciál trabantů v případě, že lidí bude víc, než jejich kapacita:

 

Rozhodli jsme, že posádka Artura bude 4 členná a Ericha 5 členná a každé vozidlo bude mít vlastního velitele, kteří budou spadat pod hlavního (týmového) velitele.

Do osádek trabantů se v případě nadbytku lidí (tedy víc než kapacita - 9) budou vybírat přednostně ti, kteří na nich pracovali, dále ti co jsou členy týmu a jezdí na akce a až nakonec lidé co nejezdí, co na autech nepracovali či nečlenové.

Pokud nás na akci pojede více než 9, tak přebývající lidi vytvoří pěší skupinu, která bude mít vlastního velitele a bude plnit vlastní úkoly - průzkum, patroly, atd.

 

Velitel týmu na akci: Máca
Zástupce: Batman
Týmový radista: Radar

 

Velitel osádky Artura: jeden z výše jmenovaných

Kapacita Artura - 4 lidi: 3 výše jmenovaní + 1 člověk - bude vybráni dle výše uvedeného schématu

 

Velitel osádky Ericha: Michal

Kapacita Ericha - 5 lidí: Michal, Novas + 3 lidi - budou vybráni dle výše uvedeného schématu

 

V případě, že nás pojede více než 9, tak bude určen velitel pěší skupiny, který bude na úrovni velitelů osádek trabantů a který si bude celou tuto pěší skupinu organizovat.

 

 

Kdokoliv bude mít nějakej nápad nebo návrh ohledně fungování a organizace, sem s ním...

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Výbava a výstroj: kdokoliv má, tak si vemte helmu a vestu s balistickou ochranou, žádný řemení apod., to do Afghánu nepatří. Kdo nemá tak ideální by bylo, aby si pořídil ;) ale samozřejmě je to na každým zvlášť...

Vysílačky: Každej doufám máte svou příruční alespoň s podkanálama, jinak se z toho poserem.. RFko bere Radar, Druhé RFko s baťohem bude v případě potřeby poskytnuto pěší skupině.

Maskáče: osobně bych byl rád, kdyby jsme jeli všichni za Čechy s pouštňákama, aby to nějak vypadalo, ale je mi jasný, že tu jsou lidi co pouštňáky řešit nechtěj, případně lidi, co jednou spadli vožralí z jahody na znak a nablili si do kalhot a od tý doby začli propagovat americký maskáče (ano, mluvím o Ouškovi :-D) takže ty ať si nosej co chtěj, ale kdo má, tak si prosím vemte češký pouštní (případně to co nosej nebo nosili češi v afghánu - anglický pouštní aktický triko atp.)

Zázemí:

  • Plachta se dá vzít ta, co byla na Lizardu, takže pokud se dobře postaví, tak nás déšť nepřekvapí
  • Kanystry s vodou - kdo se hlásí a kolik vody bere? Taky jsem pro vzít minimálně jeden kanystr na mytí plus nějaký mejdlo s kartáčem, vždycky jsem na akcích jak prasata... :)
  • Gril x vařič? osobně jsem pro se na gril vysrat, ale nadruhou stranu jak znám Milanovy akce, tak se třeba ještě bude hodit... vařič zase někdo bere?
  • Žrádlo -bude si brát tradičně každej vlastní, nebo se na něčem domluvíme?
  • Chlast - dohodli jsme se, že platí přísný zákaz tvrdého chlastu! Kdo chce chlastat tvrdej, nechť zůstane doma! Piva v menším množství (tzv. zdravotní) se tolerují...

 

Kdokoliv má k něčemu připomínku nebo navrhuje něco jinýho nebo souhlasí / nesouhlasí, tak nechť se vyjádří do komentářů.

 

Na závěr přípomínka k bateriím ve zbraních - je to několikadenní akce a v noci bude dost pravděpodobně zima, takže:

  • Všechny baterie si před akcí nabijte! Nespolehejte na to, že když je ta baterie v pohodě tři měsíce, že se vám na akci nevybije. Tohle platí i pro baterie do vysílaček, kolimátorů, trabantů... prostě všeho :)
  • Baterie se snažte uchovávat v teple i v noci, zváště ty do zbraní! takže si je strčte do spacáku... a ti, co z toho chtějí mít dvojitý požitek, tak si je můžou strčit klidně i do prdele :) ... Novas se asi nevyspí, protož tomu tam navíc nacpem obě baterie od trabantů :-D
  • Pokud máte baterii, co je v pohodě jen když ji nabijete, má už dost za sebou, navíc máte upgradeovanou zbraň a už vás ta baterie někdy na akci zklamala, tak si ideálně pořiďte novou! Dají se teď sehnat malý, ale velmi kvalitní kolem 500,- (VB power).
  • Když někdo vezme trafo do auta na klasickou zástrčku, tak bych mohl vzít svou mikroporocesorovou nabíječku, kdyby byla nouze... ale to se musíme domluvit

 

Batman

INFO Z FACEBOOKU

obecné informace k povahám jednotlivých skupin:

Horské kmeny .. vraždí a okrádají vesničany . Ale i oni mají svůj kišlak z kterého operují , kdesi na okraji bojiště. Takže se může stát že naštvaní vesníčané jim drzé chováni oplatí.

 V kišlaku horských kmenů je vždy vlajka kmene a kišlak stále někdo hlídá neb i kišlak horských kmenů není vždy v bezpečí.

( ukradená vlajka je velkou ostudou a potupou vůdce i celého kmene , trestá se krevní mstou )

 Pohybují se volně po prostoru . Začínají s 4mi zbraněmi a loupeží či vyjednáváním musí dostat "glejty " na zbran . Koho , ukecají , okradou , uprosí  je jejich starost.

 Nejsou na straně žádné vesnice , ty slouží pouze jako zdroj k obohacení , loupežemi opia které se dáí vyměnit za glejt , nebo zdroj glejtů když vesnice obchoduje.

 Jednotky UN tolerují .

 Jednotky armády ( bezvěrce ) zabíjí na potkání a vyhnat vetřelce je jejich hlavním cílem. ( hned po "zbohatnutí " díky  okrádání  vesnic )

 Ruské poradce považují za bezvěrce a jejich vstah je stejný jako u armády.Nerozlišují nevěřící mezi sebou.

 Poznávací znamení příslušníka horských kmenů ... červený shemag ( palestina) , červené pásky na obou rukávech .

 Počet horských kmenů je velmi omezen.

 

  

Armáda

 

bojují proti výrobclm drog , překupníkům i dealerům , talibanu a snaží se na pásech svých tanků přívést mír a demokracii ( taky porno ,

colu a hamburgery ) i do té nejzapadlejší afgánské vesničky.

 Ústroj .. jakýkoli maskáčový komplet s odpovídající výstrojí .Nutná přilba a vesta ( optimum střepina , nosič plátů atd )

 Bojují proti teroristům , horským kmenům a dealerům drog.  K boji z drogovými dealery mají i svou tajnou službu a speciální protiodrogovou jednotku .

 Nevyvraždují vesnice !!!!  Na kontrolních stanovištích kontrolují vozidla i pěší . Mohou zkontrolovat vesnice , ale ctí místní stařešinské zákony.

 Armáda je rozdělena na SF, pěchotu a mechanizované jednotky. Úkoly MP a vše okolo zajišuje štábní rota.

 

  

Contractors .... nejsou armáda , jsou dobře placení zaměstnanci civilních bezpečnostních služeb. Armáda na ně kašle už jen proto že jsou na rozdíl od vojáků co "bojují pro vlast" placeni dobře . Každý voják ví že berou 10x víc než on tudíš je fakt nemá rád.

...contractors nesuplují armádu , nebudou se chovat jako armáda . Boj proti drogám není jejich zájem. Doprovází konvoje , doprovází a hlídá novináře a humanitární pracovníky.

 

 

Vesnice .....

 

Jednoznačnou autoritou každé vesnice je stařešina .

 Stařešina vládne vesnici a jejímu okolí. Urážka stařešiny se trestá smrtí.

 Zbraně mají ve vesnici 4 lidé z ochrany stařešiny a stařešina. Ostatní si na ně musí vydělat.

 Jak ?

 Každá vesnice může mít políčka . Na těch políčkách "pěstovat " mák. Jednou za 2 hodiny vypěstují pytel s makovicemi . Ty donesou do varny . Tam z tohohoto máku za hodinu  vytvoří opium.  Toto opium donesete Džamalovi ( překupníkovi ) a ten vám dá glejt na zbran.  Když máte glejt na zbran a nejste vycvičení můžete bránit vesnici . Ale nesmíte jí se zbraní opustit.

Protože pokud vás s ní chytí mimo ves bez glejtu zavřou vás do vězení na 4 hodiny.

 Pokud chcete být bojovníky zkontaktujete rusy  a ti vám odborný výcvik zajistí .Stejně jako závěrečnou zkoušku ( zabití nevěřícího) .

Že nevíte kde koho zkontaktovat ?  No bud si vás najdou sami nebo bych být vámi zkusil tržnici v Malém Kábulu nebo v kišlaku 9 kalachů.

Pokud máte výcvik vracíte se do vesnice a spolu z dalšími bojovníky můžete oloupit vesnice vedle a tím získat další glejty pro lidi z vaší vsi , nebo přepadáte vojáky kteří mají glejty také a po zabití vám ho předají .

Když jste vycvičení všichni můžete jít vyhnat nevěřící z vaší země .

 

  

UN

Jednotky UN se zabývají humanitární činností , ochranou vesnic , rozvážení humanitární pomoci a rozdělování bojujících stran pokud je boj mezi domorodými obyvateli vesnic a pod.

 Vozidla jsou viditelně označena nápisy UN .

Příslušníci jednotek UN mají světle modré čepice , barety potahy na prilby. Popřípadě modré neprůstřelné vesty. ( prostě veškeré běžně používané UN doplnky.

Pomáhají vesničanům s ochranou proti horským kmenům , uklidnují rodové půtky , rozvážejí humanitární pomoc , doprovází humanitární pracovníky.

 Jejich činnost je jako u všech jednotek UN mírová .

 Zbraně používají pouze v sebeobraně.

 Jejich počet je omezen.

 


Všeobecná

Afgánci stejně jako minule vládnou neomezeně na svých územích ,pokud chce někdo projít přez území místního stařešiny ,musí se s ním "domluvit(uplatit ho ,či jinak přesvědčit) "(nebo nesmí být vidět) ,pokud to neudělá stařešina může povolat muže do zbraně a jít si to z vetřelci vyřídit .Mimo to musí bránit svá pole makovic a zásoby hotového opia i před horskými kmeny které mimo toho že brání svou zem před "vetřelci " občas loupí vše co se jim hodí.Na spojence horské kmeny útočí pokaždé kdy k tomu budou mít příležitost.

 

Info pro řidiče ... Počítejte s přepady vozidel a útoky ze zálohy.U uzavřených vozidel zastavuje a "ničí" vozidlo dávka do předního skla (aby to řidič viděl nebo při jízdě slyšel pokud by jel sám)

U otevřených vozidel ... střelba do posádky.

Uzavřené vozidlo je" zničeno " posádka žije ,ale musí vozidlo opustit.Řidič může po akci ,střetu a pod. vozidlo převést na základnu.Vozidlo je nepojízdné bud po dobu pobytu řidiče na mrtvolišti nebo 30 min od příjezdu na základnu.

 

Další možnost jak "zničit" vozidlo je zaminování. .... pokud se někdo dostane k vozidlu tak blízko že na toto vozidlo viditelně ,přidělá minu (krabice či smotané vnitřní rule od toal. papíru atd. s nápisem mina,explozive a pod.)vozidlo je zničeno na a nesmí se použít ani pokud je řidič živý.Každé takové vozidlo (jeep a nákladák) má refresh hodinu .

 

AFGÁNCI si jako minule vezmou každý pytlík mouky nebo strouhanky(opium).Nezapomente stany(i civilní) celty a maskovací sítě (kdo může).

 

Každá jednotka obdrží obálky s informacemi v kterých bude potřebné info. o tom co vás čeká ..pokud budete mít speciální ůkol.

 

Jinak znovu upozornuji že ti co přijedou civilními vozidly budou daleko od aut ,proto se připravte na to že vše na celý víkend si nesete sebou na hřbetě. A ti co budou mít štěstí a budou mít stabilní základny si pod dozorem hlídky mohou věci nechávat tam a pohybovat se "na lehko" . Protože na základny se budou vracet. Samosebou na většinu míst se se svým vozidlem dostanete , nebo vám zajistíme adekvátní (terénní) odvoz věcí.


 

Špatné počasí není důvodem k nekonání akce !!!!! Proto jsou zajištěny velké armádní stany.

     

Pozor ... né všichni mají stejnou recyklaci !!!

.... i váš spolubojovník může mít jiný úkol než vy !!!!

.... ne vše musí být tak jak to na první pohled vypadá !!!!

.... ne všechny jednotky na jedné straně musí mít stejné podmínky ani úkoly !!!

 

Na spojenecké základně by měli viset vlajky států které se osvobození afgánu účastní .Každá ztráta vlajky je zostuzení  spojeneckých armád. Stejně jako stráta vlajky u horských kmenů.

 

Náhledy fotografií ze složky Afgánistán 2012

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Vstupné

(Máca, 2. 5. 2012 15:45)

Mám potvrzeno vstupné pro 4lidi zdarma(tj. 2000kč sleva, což si myslím je zhruba cena na kterou nás trabanti vyjdou na tu akci, takže je to férový).

Re: Vstupné

(Batman, 2. 5. 2012 18:07)

Tak to je paráda, taky mi to přijde férový.

Základny

(Máca, 30. 4. 2012 14:23)

Tak letos to vypadá, že to nebude jako vloni, základna obehnaná plotem z větví, ale echt základna se strážníma věžema, zákopy, palposty, fotky na facebooku jsou opravdu zajímavé, asi si tam už dost lidí máklo..

Re: Základny

(Batman, 30. 4. 2012 15:00)

Tak to zní dobře. A už se ví v jakým prostoru se to bude pořádat, případně jestli jsou k dispozici mapy atd?

Re: Re: Základny

(Máca, 30. 4. 2012 15:46)

Mapy zatím jenom kde budou základny ale celej opercční prostor včentě vesnic zatím nevím..

Re: Re: Re: Základny

(Batman, 30. 4. 2012 18:06)

Jasne, me slo o to kde to bude, protoze milan sliboval super novej prostor :) Podle mapy to bude Mejtko hlavni zakladna a operovat se bude mezi nim a tam jak jsme loni neuspesne skoro cela zakladna utocili na opevnenej taliban (jak tam byl spor s CIA). Coz by nemuselo bejt, az ty rovny plane, tak hrozny... jen teda skoda ze se vi kde bude zakladna talibanu...

Kazdopadne zakladna vypada luxusne, vsechna cest... hlavne aby ale nebyla talibanska :-D

výtažek z FCB

(Máca, 30. 4. 2012 15:05)

OD Stanislava Foresta Jenče(hlavního velitele armádních složek):

-Na základně poviná uniforma(kalhoty a blůza) a zbraň neustále u sebe i ve volném čase
-Na obchůzky, humanitární mise, hlídky a do bojových akcí kompletní uniforma a výstroj(vesta, helma, vysílačka atd...)
-Nikde se nebude povalovat žádná puška ani bez zásobníku(taliban je může používat), když někdo má více pušek tak je dát do stanu, nebo někam kde nepůjde vzít
-Zákaz opilství, pivo a tak si pijte co kdo chcete ale opilci budou vykázáni na záchytku do vězení
-za jednotku odpovídá velitel
-být připraven 20 minut před výjezdem, hlídkou, pochůzkou,...(mít připravenou výstroj aby se člověk mohl pak jen zvednout a jít)
-neopouštět bez rozkazu stanoviště ani základnu
-pokud bude skupina vyslána na rychlý průzkum může jít nalehko

mapa základen armády

(Máca, 30. 4. 2012 15:03)

http://www.mapy.cz/#x=14.884169&y=50.250847&z=14&t=r&l=15&u=u&rp=m&m=95S2SxYthvf4Vh.QeeafDq
zelená hlavní
červená předsunutá
červený bod mezi nimi základna talibanu

vstupné-účast

(Novas, 26. 4. 2012 16:17)

Já bych jel určitě.
Každopádně jsme se bavili minulý rok že na akce pořádané Milanem budeme sjednávat slevy jen pro půlku teamu a to cca pro 6lidí, chtít po něm slevu pro 12 lidí je opravdu přehnané..Mohlo se to zařídit pro půlku teamu a druhá půlka mohla přispět zbytku, a mohlo to bejt za polovic.Chtít po něm hned natrvrdo ZDARMA VŠICHNI, blbost.

Re: vstupné-účast

(Batman, 26. 4. 2012 16:57)

Natvrdo po něm nikdo nic nechtěl, Ouško se akorát zeptal, zda platí jeho slovo z minula, kdy říkal že příští akci má celý tým za úklid zdarma... zjistili jsme, že neplatí, tak se ptal dál co je teda reálný a co ne a on to neustále oddaloval, slibi dávat očividně nechtěl a já si myslím že vím proč... protože prostě ve finále to bude 500 na místě s hromadou výmluv o málo lidech...

dál jsme se bavili slušně a z naší strany ho nikdo nikam netlačil kromě závěru, kdy jsem napsal ouškovi, ať se ho zeptá, zda nám vůbec může zaručit nějakou slevu... jedinej kdo neustále mluvil natvrdo tak byl on s těma řečičkama o 160 tisících za akci atp...

Chtít po něm slevu, když slíbil že pojedem zadarmo teda přehnaný není, alespoň si to myslím... každopádně nikdo ti nebrání, abys mu brnknul a domluvil se s ním, budeme ti všichni vděční...

A co se týče slevy jen pro půlku týmu... jaká půlka by to jako měla bejt? dobře, můžeš udělat že plnej vstup budou platit nečlenové, stejně máš ale 8 lidí v týmu a 3 nečleny (i s Ouškem)... nebo jako to chceš udělat? Každopádně buď iniciativní, budem jenom rádi.

Re: Re: vstupné-účast

(Máca, 27. 4. 2012 5:53)

Já osobně bych asi taky jel. Dejte mi lepší akci a pak se na Milana můžem vysrat..
S tou půlkou teamu má novas pravdu a ještě na loňským afgánu to tak nějak fungovalo(minimálně od Májule a jejího bratra se celý vstupný vybíralo).
Reálně to je jedno, jaká půlka dostane slevu, či volné vstupný, protože se pak prostě srovnáme mezi sebou..
Když může sponozorovat 6-7škodovkářů, tak by moh i 6-7lidí od nás, když už mu to zbytek zaplatí..
Co se týče toho uklízení a akce gratis za to, tak byli sme taky mezi tím na bagdádu a nikdo ani nevzdech, a najednou si vzpomenem když má bejt nejdražší akce, že bychom chtěli vstupný zadarmo..

Re: Re: Re: vstupné-účast

(Batman, 27. 4. 2012 8:39)

Ano, taky jsem si rikal, ze kdyz to muze mit 6-7 skodovkaru zdarma, tak by to mohlo mit 8-10 lidi od nas za polovic, ale ocividne realita je jina... :)

no mas pravdu s tim, ze akci podobnych rozmeru je malo a ze jsme se domlouvali ze tam jedem a pocitame s tim... odobne to petikilo za vstup kdyztak sezenu... detaily dohodnem u Ouska...

Re: Re: Re: Re: vstupné-účast

(michal, 27. 4. 2012 19:27)

co se tyce toho vstupu tak ja osobne bych asi taky nevymyslel nejaky pulky ale clen a neclen tak to bylo pokud vim i v loni.a to ze vyklada neco o rozpoctu tak to bych rek vzhledem tomu ze takovou akci neporada poprve tak to prinejmensim musel tusit kolik ho to bude stat

můj příjezd

(Máca, 27. 4. 2012 6:03)

Pokud se teda na akci pojede, tak já mám v pátek odpolední směnu a volno nedostanu, to znamená, že já vyrazím v pátek ve 22.00 z práce, takže na místo se dostanu až tak kolem půlnoci. Ideální by bylo, kdyby ste si mě tam někde pak vyzvednuli a při registraci vzali navíc pásku pro mě..

Akce

(Bomber, 26. 4. 2012 21:28)

na akci nepojedu zaprvé neklapla dovolená, za druhé toho mám teď moc

Vstupne

(Batman, 26. 4. 2012 8:26)

Takze panove, vcera se Ousko bavil s Milanem a ten jednoznacne odmital, ze bychom meli jet na akci zdarma, ze prej to platilo na jeho poradanou prvni akci po afghanu (klasika, to se dalo cekat...)... mel nejaky reci, ze prej bude mit vydaje 160 000 a ze pokud mu neprijede dost lidi, ze bude akci dotovat ze svyho, takze prej nebude slibovat nikomu vstupny zdarma ani zadny slevy... ze prej se uz spalil takhle driv (nebo spis napakoval?) a tak dale

na reakci ze skodovkari to meli zdarma rikal, ze tech prej jezdi 6-7 a nas je moc a na to ze prej nema aby sponzoroval ze svyho tolik lidi

Takze zaver z toho je, ze prej on uvidi na miste jak na tom bude financne, jestli mu prijede dost lidi a podle toho se uvidi, jestli nam bude moct dat vstupny zdarma, levnejsi a nebo plny... chtel jsem po nem alespon zaruku ze po nas plny vstupny chtit nebude a to mi nedal, placal neco o tom, ze prej jesti ja mu zarucim ze nebude v minusu a jesli bude, ze prej jestli ho budu dotovat...

Proste se projevilo co jsem cekal, je to ***** a zid, kterej neplni ani cast toho, co rekne... navic vydaje 160 000 jsou pekna kravina, pokud tam teda nebude jezdit hromada techniky jako na Bitve o Plzen, coz si jiste kazdy z nas umi zive predstavit (letosni Lizard mel rozpocet 76 000)...

Takze mame nekolik moznosti:

1.) Jet a na miste doufat, ze nam da levnejsi vstupny, kdyz uz se tak snazime (zaruceny je ted pouze vstupny zdarma pro 2 ridice trabantu).. v pripade ze neda slevu, tak platit plny vstupny a bejt na akci

2.) Na miste se mu na to v pripade plnyho vstupnyho vysrat... prijdeme ale o prachy za cestu, zradlo atp.

3.) Vysrat se na to rovnou, pokud nam neslibi ze nam da nejakou podstatnou slevu nebo vstup gratis a s tim vyjednavat

Vyjadrete se prosim

Re: Vstupne

(Petr, 26. 4. 2012 21:03)

Vzhledem k tomu, že slíbil vstupné zdarma, očekával bych že to dodrží. Pokud ne, klidně bych se mu na tu akci vykašlal, třeba by si chybu uvědomil. Tomu jeho rozpočtu taky nevěřím. Za další, jestli se nepletu, tak s ním byla i dohoda na vstupné cca poloviční na prakticky všechny akce, což už tedy taky zas neplatí... Slevy pro půlku týmu jsou blbost. Sleva byla domluvena pro členy, s tím že nečlenové platí plné...

ucast

(michal, 22. 4. 2012 18:31)

ja jedu na 100%

Upozornění k rozdělení lidí a pokyny k akci

(Batman, 22. 4. 2012 15:33)

Petr: proti Josefovi myslím nikdo nebude, nicméně je nutno počítat s tím, že pokud nás pojede víc než 9, tak bude zařazen do pěší skupiny, viz rozdělení týmu výše v příspěvku.

A to platí všeobecně pro všechny, připravte se na to, jestli nás pojede hodně, jak loni např.


Další věc je, že to nebude prdel akce jako loni, respektive my si ji takovou nebudeme chtít udělat... pojedeme za armádu, takže bude od každého vyžadována kázeň.

Přípravte se na to, že když se řekne udělej něco, tak to dotyčnej půjde udělat - např. kopat ohniště a tak dále... nemyslím tím nějakou gumáckou buzeraci... jde o to, aby se práce rozdělila rovnoměrně mezi všechny lidi a aby nepracovala jen stále ta stejná skupinka lidí, viz Lizard atp... pokud s tím má někdo problém tak ať radši na tuhle akci nejezdí

Účast

(Petr, 21. 4. 2012 22:53)

Jedu, pokud není nikdo proti, jel by opět i Josef.